De'Longhi PrimaDonna SOUL ECAM610.55.SB

Wat een lange naam: De'Longhi ECAM 610.55.MB Prima Donna Soul. Wat ons betreft dekt 'DeLonghi Soul' wel de lading. Eind 2020 kwam deze ECAM 610.55.SB op de markt, en het is een regelrechte hit. Een stoere, solide machine met grote watertank (2,3 ltr) en ditto bonenreservoir (ca. 400 gram) de ECAM 610.55.SB is er eigenlijk alleen in Zilver/zwart maar voor zwart liefhebbers kunnen we daar wel een mouw aanpassen. Een slagvaste wasmachinebestendige melkunit is standaard; optioneel een geïsoleerde.

ECAM 610.35.BECAM610.55.SBZie ook ons filmpje: LINK

Wat maakt die De'Longhi Soul dan zo speciaal? Dan kijken we naar de Delonghi Maestosa van 2019. Een zeer luxe en complexe automaat op basis van een compleet nieuwe EPAM platform. Het begin van de EPAM generatie. Dit werd mede mogelijk gemaakt door de overname van een fabriek die commerciele koffieautomaten bouwde. Maar de Maestosa kende wel een paar nadelen. Zo is prijs van €2499 is erg hoog. Verder is de machine bijzonder complex en ook minder eenvoudig schoon te houden.

Nu is de nieuwe SOUL gebouwd op het bestaande ECAM platform. Een uiterst succesvol en flexibel platform waarop De'Longhi meer dan 100 modellen op bouwt. De SOUL valt in de bovenste PrimaDonna categorie. Een echt goedkope machine is het niet, maar vergeleken bij merken als Siemens / Jura krijg je veel meer waar voor je geld.

Wat de Soul écht bijzonder maakt is het professionele electronisch instelbare schijvenmaalwerk dat we kennen van de Maestosa. O.a. hierdoor maakt de Soul veel betere koffie dan alle andere volautomaten want die hebben conische / ceramische molens. Verder is er het nieuwe verwarmingssysteem, de zwaardere pomp en het grote kleuren touchscreen uit de EPAM serie. Maar de verdere onderliggende techniek is juist van het bewezen ECAM concept. Volautomaten op het ECAM platform zijn stil, robuust en makkelijk te repareren als er iets versleten is.

Ook zijn ECAM's simpel in bediening en onderhoud. Jaarlijks worden er miljoenen ECAM machines gebouwd, dus is er veel praktijkervaring en onderdelen zijn ruim beschikbaar en voordelig. De SOUL ECAM610.55.sb geschikt voor huishoudens met 3 kopjes per dag tot en met bedrijven die er 600 kopjes per week van tappen.

Het electronisch schijvenmaalwerk.En zo klinkt ie: LINK  

Wat gebeurd er als je een espresso met de SOUL maakt: De molen start en stelt zich in op de juiste maalgraad. Tijdens het malen wordt het primaire verwarmingselement op de bij espresso passende temperatuur gebracht. De zeer fijn gemalen koffie wordt in de infusor met de bij espresso behorende kracht samengeperst. Hierna vind de pre-infusie plaats dwz dat het koffiepakket wordt voorbevochtigd. De machine controleert hierna of het koffiepakket (de puck) nog voldoende is samengedrukt en drukt anders het pakket nog wat harder samen.

Pas daarna wordt het water middels de zware hoogvolume pomp op de juiste werkdruk geinjecteerd. De watertemperatuur blijft bij goede koffie uiterst constant. Hoewel de pomp tot 19 bar kan werken is 9-11 bar voor espresso ideaal. In 15-20 seconden stroomt 35-40cc espresso in het (voorverwarmde) kopje.

Stel u tapt daarna een 'long' koffie dan maakt u feitelijk een kopje snelfilter koffie. De molen stelt zichzelf grof in. Het water wordt tijdens het malen verhit, maar tot een wat hogere tempertuur dan voor espresso. Ook wordt het koffiepakket minder hard samengeperst en is er geen pre-infusie. Het water wordt in opeenvolgende golven over de puck gegoten. Water en koffie blijven hierdoor lang met elkar in contact en ontstaat de typisch 'koffiesmaak van vroeger'. Deze koffie is ook bekend onder de naam 'slow drip coffee'. 

Een topper dus, die SOUL. Met 1 kg koffie, uitvoerige uitleg en 1 servicebeurt gratis. Onderhoud in reparatie snel en gemakkelijk in onze winkel. Dus niet wekenlang wachten op monteurs en machines per koerier.

Wij van kookwinkel Oostendorp vertrouwen 100% op de De'Longhi PrimaDonna Soul. Daarom durven wij 4 jaar garantie* op de Soul te geven! Gewoon gratis. Wat andere merken niet durven, doen wij al jaren bij de Delonghi ECAM370.95.T (Titanium), de PrimaDonna Elite en PrimaDonna Class. Eerder ook met de ECAM 21.117 en EVO.

Breng SOUL in uw leven en koop 'm bij dé DeLonghi specialist in Tiel: Kookwinkel Oostendorp, Hofleverancier bij Koninklijke beschikking, het is maar even dat u het weet.  HIER nog meer info én BESTEL opties.

* 4 jaar garantie op fabrieksfouten met maximum van 4000 kopjes per jaar en bij correct gebruik v.d. machine.

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein