De'Longhi PrimaDonna SOUL ECAM610.55.SB

Weer zo'n lange naam: De'Longhi ECAM 610.55.MB Prima Donna Soul. Wat ons betreft dekt 'DeLonghi Soul' de lading. Vanaf 28-10-2020 is de 610.55 leverbaar, maar op termijn komen er waarschijnlijk 3 oplopende uitvoeringen: De ECAM 610.35.B in zwart kunststof (carbonfibre look), de ECAM 610.55.SB technisch identiek maar in Zilver/zwart, de ECAM 610.74.MB met geisoleerde melkunit en gedeeltelijk RVS kast:

ECAM 610.35.BECAM610.55.SBECAM 610.75.MB

Wat maakt de De'Longhi Soul dan zo speciaal? Dan kijken we naar de Delonghi Maestosa van 2019. Een zeer luxe en complexe automaat op basis van een compleet nieuw platform. Het begin van de EPAM generatie. Dit werd mede mogelijk gemaakt door de overname van een fabriek die commerciele koffieautomaten bouwde. Maar de Maestosa kende wel een paar nadelen. Zo is prijs van €2499 is erg hoog. Verder is de machine bijzonder complex en ook minder eenvoudig schoon te houden.

Nu staat de nieuwe SOUL op het ECAM platform. Een uiterst succesvol en flexibel platform waarop De'Longhi meer dan 100 modellen maakt. De SOUL valt in de bovenste PrimaDonna categorie. Een echt goedkope machine is het niet, maar vergeleken bij merken als Siemens/Jura krijg je heel veel waar voor je euro's. Wat de Soul bijzonder maakt is het nieuwe electronisch instelbare schijvenmaalwerk die we kennen van de Maestosa. O.a. hierdoor maakt de Soul veel betere koffie dan andere machines. Verder is er het nieuwe verwarmingssysteem, de grotere pomp en het grote kleuren touchscreen uit de EPAM serie. Maar de verdere onderliggende techniek is juist van het bewezen ECAM concept. Volautomaten op het ECAM platform zijn stil, robuust en erg makkelijk te repareren als er iets versleten is. Ook zijn ECAM's simpel in bediening en onderhoud. Jaarlijks worden er miljoenen ECAM machines gebouwd, dus is er veel praktijkervaring en onderdelen zijn ruim beschikbaar en voordelig. De SOUL ECAM610.55.sb geschikt voor huishoudens met 3 kopjes per dag tot en met bedrijven die er 600 kopjes per week van tappen.

Het electronisch instelbare schijvenmaalwerk.

Wat gebeurd er als je een espresso met de SOUL maakt: De molen start en stelt zichzelf in op een fijne maalgraad. Tijdens het malen wordt het primaire verwarmingselement op de bij espresso passende temperatuur gebracht. De zeer fijn gemalen koffie wordt in de infusor met de bij espresso behorende kracht samengeperst. Hierna vind de pre-infusie plaats dwz dat het koffiepakket wordt voorbevochtigd. De machine controleert hierna of de het koffiepakket (de puck) nog voldoende is samengedrukt en drukt anders het pakket nog wat harder samen.

Pas daarna wordt het water middels de semi-professionele hoogvolume pomp op de juiste werkdruk geinjecteerd. De watertemperatuur blijft bij goede koffie uiterst constant. Hoewel de pomp tot 19 bar kan werken is 9-11 bar voor espresso ideaal. In 15-20 seconden stroomt 35-40cc espresso in het (voorverwarmde) kopje.

Stel u tapt daarna een 'long' koffie dan maakt u feitelijk een kopje snelfilter koffie. De molen stelt zichzelf grof in. Het water wordt tijdens het malen verhit, maar tot een 5 grd hogere tempertuur dan voor espresso. Ook wordt het koffiepakket minder hard samengeperst en is er geen pre-infusie. Het water wordt in opvolgende golven over de puck gegoten. Water en koffie blijven hierdoor lang met elkar in contact en ontstaat de typisch 'koffiesmaak van vroeger'. Deze koffie is ook bekend onder de naam 'slow drip coffee'. 

Een topper die SOUL. Met 1 kg koffie, uitvoerige uitleg en 1 servicebeurt gratis. Onderhoud in reparatie snel en gemakkelijk in onze winkel. Dus niet wekenlang wachten op monteurs en machines per koerier.

Wij van kookwinkel Oostendorp vertrouwen 100% op de De'Longhi PrimaDonna Soul. Daarom durven wij 4 jaar garantie* op de Soul te geven! Gewoon gratis. Wat andere merken niet durven, doen wij al jaren bij de Delonghi ECAM370.95.Titanium, de PrimaDonna Elite en PrimaDonna Class. Eerder ook met de ECAM 21.117 en EVO.

Dus koop uw SOUL in de SOULSTORE te Tiel. Kookwinkel Oostendorp, kookwinkel in hart en Soul.

 

* 4 jaar garantie op fabrieksfouten met een maximum van 4000 kopjes per jaar en bij correct gebruik van de machine.

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein