Welkom Amazon.nl

Als website beheerder wil ik niets anders dan het slagen van onze webwinkel. Daarom voelt het vreemd aan om de crash van het Nederlandse webwinkel era aan te kondigen. Maar na meerdere 'verrassende' faillisementen lijkt het erop dat de NL webwinkels een grote klap te wachten staat. Grote NL on-line bedrijven krijgen het volgend jaar veel moeilijker hun piramidespel in de lucht te houden. De bouw stokt, er kan nauwelijks nog hergefinancierd worden door 'verhuizingen'. De marges zijn totaal verdwenen, de wegen zijn dichtgeslibt door gezeul met pakjes, reclame is praktisch onbetaalbaar. En dan komt Amazon óók nog naar Nederland.

Alle ellende voor de 'trading platforms' hoeft in 1e instantie nog niet de dood te betekenen voor de kleine handelaren op die platforms. Misschien hersteld Amazon in eerste instantie de verhoudingen in gunstige zin voor hen met betere condities. Om daarmee Coolblue, Bol, Zalando, Fonq, Blokker en Wehkamp leeg te laten bloeden. We zullen het meemaken na 1 januari 2020. Ik geef u op een briefje dat minimaal 1 grote Nederlandse webshop annex winkelketen 2021 niet gaat volmaken. Of moet weer aan het geld infuus; hoppa... en een kwart miljard extra financiering erbij (bijvoorbeeld door doorverkoop).

De komst van Amazon.nl op 1 jan 2020 is denk ik voor Nederland en Europa het keerpunt. Misschien dat producenten en importeurs eindelijk hun verstand terugvinden en een stabiel, efficient en geschakeerd distributiekanaal (lees moderne winkeldistributie) willen herstellen. De eerste grote producenten zijn inmiddels al zover. Dan hebben we niet eens hoeven te wachten op kunstmatige intelligentie. Maar hebben mensen hun gezonde verstand al gebruikt.

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein