Over ons

WELKOM BIJ KOOKWINKEL OOSTENDORP. Mijn naam is Wil, weduwe van Jan Oostendorp. Geboren in 1925 leid ik samen met mijn dochter ons familiebedrijf. Met 1000m2 is het een behoorlijke winkel. We hebben duizenden artikelen op gebied van koken, koffie, huishouden en tuinmeubelen. Wilt u iets van onze sfeer proeven tijdens een kookevenement? Kijk dan hier naar een filmpje van 2,5 minuut.

HET ONDERSCHEID met andere kookwinkels is dat we VOLKOMEN ONAFHANKELIJK zijn. Niet stiekem onderdeel van een keten of onze ziel 'verkocht' aan een of meerdere producenten. Ook is het niet onze filosofie om zoveel mogelijk marge binnen te halen of om anderen gericht kapot te concurreren. Wat we WEL doen; eerlijk voorlichten. Ervaringen delen. De klanten ontzorgen, zo leveren we elk product INGESTELD, GECONTROLEERD en eventueel GEMONTEERD. En is het een wat complex artikel doen we voor hoe het werkt. Zelfs bij een mandoline (snij/rasp apparaat) van 35 euro.

TECHNIEK is altijd belangrijk geweest om klanten écht te kunnen helpen. Dus investeren we veel tijd en geld in training, gereedschap en onderdelen. Hierdoor kunnen we u als klant helpen zoals geen énkele koffiewinkel, witgoedketen en kookwinkel dat kan. Als klant kunt bij ons altijd langskomen met het door ons verkochte apparaat of hulpmiddel.

CONCURREREND zijn ten opzichte van internetwinkels en ketenbedrijf zijn we geworden dankzij een periode van reorganisatie en renovatie van 2009-2013. Door voortschrijdende besparingen (oa. energie) en massale inkoop behoren we tot de voordeligste kookwinkels in Nederland. Soms moet u 'door de prijs' heenkijken; als wij artikelen verkopen met 5 jaar garantie inclusief cursus en extra accessoire dan bieden wij meer dan een internetwinkel die een doos schuift met 2 jr los-het-zelf-maar-op-garantie. Verhoudingsgewijs zijn we dan meestal toch goedkoper en in ieder geval veel duurzamer. En dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor u.

TOEKOMSTGERICHT is ons bedrijf zeker. Nog sta ik regelmatig in de winkel maar ga na m'n 97e misschien met pensioen. Op mijn dochter en haar team kunt u nog jaren rekenen! Net als haar vader is zij eerlijk, vriendelijk maar ook bijzonder strijdvaardig. Ze investereert bijna alles in haar bedrijf, maar werkt voor haar omgeving -de stad Tiel. We zijn misschien niet de 'chicste' winkel in NL, maar we willen er zijn voor iedereen en dat blijven. Zo werken we al meer dan 100 jaar met succes. En streven ernaar dat nog heel lang te doen. 

Met vriendelijke groet, W. van Kleef, wdw Oostendorp.

MOTIVATIE, door bedrijfleider Ingrid:
Familie en het bedrijf Oostendorp zijn van oudsher sterk met elkaar verbonden. De inwoners van Tiel hebben een enorme positieve rol gespeeld in het voortbestaan van familie en bedrijf. Wij zijn en vooral mijn vader was zich daar sterk van bewust en dankbaar. Het heeft hem en zijn familie geinspireerd om zich te verenigen en in verzet te gaan. 
Gevolg was een zeer hechte familieband die later weer uitmondde in de verenigde inspanning om het familiebedrijf zo goed mogelijk op poten te zetten. Zware tegenslagen zijn omgezet in voorspoed. Het bedrijf en familie hebben zich altijd geplooid naar de samenleving maar gevochten tegen onderdrukking en onrecht. Deze achtergrond inspireerd ons nú om het bedrijfs-vizier op samenleving en toekomst te richten.

Met vriendelijke groet, Ingrid Oostendorp.

 

 Oostendorp 1918

Oostendorp, 1918. In het winkeldeel links staat oma Greet Oostendorp.

 

Oostendorp 1945

Oostendorp 1945. Vernietigde werkplaatsen. Ook de winkel (oude smederij) zag er zo uit.

Oostendorp 2018

Oostendorp 2018, 70 jaar na de herbouw.

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein