SCANPAN komt van Scandinavian Pans. Een innovatief en kwalitatief hoogstaand merk uit Denemarken. De innovatie zien we oa. in het feit dat Scanpan als eerste stopte met PTFE (Teflon) antikleef lagen. Daarop volgde de 'naked' pannen die veel ervaring vereisten. Uiteindelijk kwam Scanpan als eerste met de Titanium-dioxide antikleef laag. Dit is een unieke pan waarbij de titanium laag mbv plasma (3000 C+) aan de aluminium pan wordt gesinterd. Titanium is een veilige, onverdachte stof met goede antikleef eigenschappen. Door de jaren heen verbeterde Scanpan de oxide laag.

De reden om met PTFE te stoppen is dat Fluorverbindingen sinds de jaren '90 in toenemende mate ter dicussie komen te staan. Er zijn vragen omtrent gezondheidsrisico's en het productieproces was verre van schoon. Titanium is volgens NSF/FDA een 'gras' materiaal, wat staat voor 'General Regarded As Save' dat zelfs als chirugisch metaal gebruikt mag worden. Implantaten worden van titanium gemaakt omdat het in het menselijk lichaam geen afstootreactie opwekt. De Titanium dioxide anti aanbaklaag wordt ook verkocht onder de naam Stratanium+, Pyrolux en de Alu Pro lijn van Demeyere. Wij bieden al deze merken aan.

Naast het gebruik van titanium gebruikte Scanpan naast Lagostina als eerste de Multilayer of sandwich techniek. Dit betekend dat de pan geen bodemplaat heeft; de hele pan is feitelijk een bodem. De pan is opgebouwd uit 5 tot 7 'schalen' die met elkaar zijn verbonden tot 1 pan. Dit maakt Scanpan 'Fusion 5' een geweldig product voor de veeleisende consument en professional, daarom zijn de er ook Fusion 5 koekepannen van 20 tot 32 cm doorsnede.

Met Scanpan bent u een mooie kookervaring rijker. Het merk kunt u rustig in het rijtje zetten van Demeyere, Fissler en Lagostina. Nieuw zijn de Maitre koperen pannen. Koper heeft naast de speciale uitstraling ook de perfecte warmtegeleiding die bij koper hoort. Voor heel enthousiaste hobbykoks een prachtig en duurzaam product. 

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein