We vinden het belangrijk om zo vers mogelijke bonen te leveren aan onze klanten. Daarom leveren we veel koffie in eigen beheer geproduceerd: Camocco koffiebonen. Om de prijs aantrekkelijk te houden moeten we wel op grote schaal produceren, maar we kunnen elke 5 weken een verse batch aanvoeren. Door de uitmuntende verpakking (triply bag, stikstof begast) kan de koffie 2 jaar bewaard worden. De eerste 2 weken is de koffie nog niet 'uitgebrandt' en komt deze steeds meer op smaak. Pas na 4 maanden proef je een lichte achteruitgang. Koop dus niet meer in dan u in 3 a 4 maanden opdrinkt.

Op de verpakking van koffiebonen wordt vaak (teveel) beknibbelt. Dat levert de producent weer 30 tot 50 cent per pak op. Wij doen dat niet, we gebruiken de beste folie en ventielen en hebben een 2-tal belangrijke innovaties aan de verpakking toegevoegd. Hierdoor blijft de koffie veel langer goed.

De melanges Imagio, Royal, Mio en Milano plus zijn meer dan 'geschikt voor volautomaten'. Deze zijn speciaal samengesteld voor volautomatische espressomachines. Dat is een groot verschil. De melanges zijn zo opgebouwd dat ze niet te vet zijn, niet blijven plakken. De melange helpt de koffie automaat om schoon te blijven. Ook een betere temperatuurs beheersing (+4 tot 7 C) is het resultaat, nog los van de vollere smaak en het lager bonenverbruik. Melangeren en branden van espresso is een uiterst complex proces waarbij we met veel moeite bepaalde doelen kunnen bereiken. Wij leveren de beste kwaliteit bonenmelanges voor de laagst mogelijke prijs. 

Zeer belangrijk is dat onze koffiebonen vrij zijn van zand, steentjes, metaaldeeltjes, dierlijke resten en plastic. Een takje kan nog voorkomen, minder dan 1 per 1000 kg. Waarom is dit belangrijk? Door onze reparatie afdeling hebben we veel te maken met vervuilde koffie van sommige andere leveranciers. Dit levert nog al wat schade aan de automaten op. De meeste koffiebranders passen daarnaast ook nog een goedkope 'flitsbranding' toe, dan worden de bonen in minder dan 7 minuten gebrand. Om de bonen toch 'dark roasted' te krijgen gaat gewoon de oventemperatuur omhoog. Helaas ontstaan hierdoor verbrandingsresten -deze vormen met water logen en zuren. Deze tasten het kunststof zodanig aan dat de onderdelen 'uitlogen' en kunststoffen als POM en acetal letterlijk oplossen. We doen niet aan gezondheidclaims maar mijn maag draait om als ik dit soort koffie ook maar ruik...

Espresso melanges moeten volgens Italiaanse traditie op lage temperatuur ongeveer 19 minuten branden. De Sicilianen houden zelfs minimaal 25 minuten aan! Wij hanteren deze 'slow roasted' methode die welliswaar  duurder is dan flitsbranding maar waardoor uw koffie automaat beter functioneert en langer meegaat. Alleen de melange 'Milano plus' bestaat voornamelijk uit wat grotere, luxere bonen (excelsio en gourmet kwaliteit) en dat kan problemen geven met de koffiemolen van Delonghi machines voor 2019. Indien gewenst passen we uw Delonghi kostenloos aan als u een six-pack bonen bij ons koopt. Dat is 5 minuten werk.

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein