Navigatie opties
Prijs/st.

Koning onder de volautomaten. De Delonghi Maestosa EPAM 960.75 GLM.

Delonghi Maestosa EPAM 960.75

Over Delonghi bestaat bij ons als bedrijf geen enkele twijfel. Dit is een zeer serieus te nemen merk met een sterke focus op volautomatische koffiemachines. Gezegend met een sterk innovatief karakter, altijd bovenaan te vinden in grotere consumenten tests. Aanwezig in alle behalve de premium prijsklasse.

Met de Maestosa doorbreekt Delonghi nu ook de € 1600 euro 'premium' prijsbarriere. De EPAM 960.75 GLM krijgt een adviesprijs van 2499 euro mee.  Dat is minder dan een Jura Z8, Giga 5, X8 , WMF1000 of een Siemens EQ9-S900.

Een moeilijke markt die Jura tot dusver domineert. Siemens, Melita, WMF en Saeco hebben hun 'premium' toestellen al van de markt gehaald. De fout die veel gemaakt wordt is dat een toestel wordt 'opgeschaald' tot een premium toestel. Door er meer en meer toeters en bellen aan te hangen wordt het systeem vaak minder betrouwbaar en dan is het lastig om aan de verwachtingen te voldoen.

Delonghi heeft de keus gemaak om alle bestaande technieken overboord te gooien en vanaf '0' een nieuw ontwerp te maken. Een nieuwe generatie volautomaat dus. Een nieuwe generatie op de markt zetten vergt enorme investeringen. Voor het laatst gebeurde dat in 2009 met de ECAM23.450 Intenso. Dat was de geboorte van het ECAM platform; een ongekende overwinning op alle fronten. Nu is het tijd voor de  Delonghi EPAM960.75 GLM Maestosa.

Delonghi Maestosa koffiemolen

Elke koffie liefhebber weet dat de kwaliteit van de koffie grotendeels afhankelijk is van de kwaliteit van het maalwerk. De Maestosa heeft 2 molens en dat is prettig, maar niet uniek: Saeco had dat al rond 2006. Nieuw is wel dat de 2 molens een duur schijvenmaalwerk hebben, net als de WMF koffieautomaten. Dat gaat veel verder dan de algemeen toegepaste kegelmaalwerken, of mini ceramische molens. Echt uniek voor de Maestosa is dat de maalgraad electronisch wordt aangepast. Een espresso krijgt een fijne maalgraad, een lungo een grove. Dát is nog nooit eerder vertoont in een volautomaat. Alleen in een koffiebar met meerdere molens en een ervaren barista kun je ervaren wat een verschil dat kán geven. 

Over de kwaliteit van het melkschuim wordt vaak geklaagd. Daarom heeft Delonghi sensoren en kleppen in het opschuimsysteem geplaats die electronisch de stoom-lucht-melk verhouding regelen. Luchtig melkschuim? Of wat vochtiger en minder dik? Heet, warm of koud? Veel of weing, schuimen tegelijk met de koffie of erna... U kunt het allemaal persoonlijk vastleggen in uw eigen profiel. Er zijn 6 tot 8 profielen beschikbaar, maar de machine is ook 'handmatig' te bedienen. En dat is allemaal middels het touchscreen of smartphone in te stellen.

EPAM 960.75.GLM tekeningAlles is nieuw: de 2 verwarmingselementen (RVS), de pomp (70W-19 bar ipv 48W-15 bar), de infusor, het transport mechanisme is nu van RVS ipv kunststof. De brewhead, de 6 magneetventielen. Er is een recordaantal van 284 onderdelen leverbaar voor de Maestosa, bijna 2x zoveel als voor een standaard volautomaat. Vrijwel geen van die 284 onderdelen past op de vorige generatie automaten...

Anders dan andere premium automaten kiest Delonghi voor een volledig metalen body. Alleen het bedieningspaneel is van glas. Ondanks dat en de complexere bouw van de Maestosa weegt deze evenveel als de Delonghi Prima Donna, dik 17 kg. Ongeveer evenveel als de Jura Giga 5. Wel meer dan de 13,4 kg van een Jura Z8. De Maestosa is kleiner dan de Jura's: 290mm breed, 470 diep en 405 hoog (Jura 320x500x430).

Omwille van het hoge gewicht, de hoge aanschafprijs en de compliciteit van het toestel bieden we de Maestosa niet aan. De SOUL maakt een gelijke of betere kwaliteit koffie.

Geen producten gevonden die aan uw criteria voldoen.

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein