DeLonghi EC9335 La Specialista. Het créme de la créme van De'Longhi.

Delonghi EC9335 La Specialista

DOELSTELLING LA SPECIALISTA

De'Longhi stond voor een aantal belangrijke uitdagingen. Waaraan moet een halfautomaat voldoen in een tijd dat volautomaten snel verbeteren? En hoe zorg je ervoor dat beginnende gebruikers veel plezier van hun espressomachine krijgen?

Hun antwoord was La Specialista EC9335. Een moderne en stevige halfautomaat. Een dappere stap want de de markt voor compacte half automaten zit behoorlijk vol. In Nederland timmert Breville flink aan de weg met de merken Solis en Sage, samen met Quick, Ascaso en FrancisFrancis. Een buitenbeentje is bijv. Greaf. Qua vormentaal heeft Delonghi goed gekeken naar de Solis Barista, maar daar duidelijk een eigen twist aan gegeven.

VERKOOP

Hoewel de Specialista veel innoviteiten kent en goede uitstraling heeft besloten we om diverse redenen geen Specialista's te verkopen. Toch willen we de Specialista zo goed mogelijk omschrijven voor belangstellenden.

BELANGRIJKSTE SPECIFICATIES

 1. zware pomp 70W ipv 48W
 2. Ceme 3-weg kleppen ipv Olab 3-weg kleppen
 3. in eigen huis ontwikkelde HR verwarmingselementen van RVS
 4. electronisch gestuurde molen (sensor voor maalgraad, toerental, amperage)
 5. ingebouwd tamping station met drukcontrole (middel hefboom aandrukken koffie tot lamp brandt)
 6. 2 waterpompen ipv 1

WERKING

1. De zwaardere pomp zorgt voor een hogere gemiddelde werkdruk (steilere druk curve) en daardoor een diepere, complexere koffiesmaak dan bij vergelijkbare massa productie machines.

2. De Olab kleppen trein van oa. de Solis Barista/Saga is niet erg solide. Deze gaan door trillingen kapot. Ceme kleppen zijn beter en bovendien 'generiek'. Ze worden veel toegepast en zijn hierdoor goedkoop en betrouwbaar.

3. Dit geldt ook voor de verwarmingselementen. Deze zijn ontwikkeld voor de zwaarste volautomaten, waar er jaarlijks miljoenen van worden gemaakt. Hierdoor is La Specialista zeer thermostabiel, energiezuinig en warmt supersnel op. De verwarmingselementen zijn elk voorzien van meerdere sensoren, om een maximale thermo-stabiliteit te waarborgen. Dit zorgt ervoor dat de koffie-extractie' van begin tot eind bij exact dezelfde temperatuur verloopt. Dat voorkomt het 'verzuren' en bitter worden van de koffie.La Specialista molen

4. Een heel bijzondere molen die middels meerdere sensoren zijn data verstuurd naar de PCB. Hieruit wordt de juiste 'draai-tijd' en 'aanlegdruk' berekend. De gebruiker duwt daarna op de handel tot de juiste aanlegdruk bereikt is. Dit is een zeer innovatieve verbetering en zorgt voor betere espresso dan van eerdere De'Longhi half automaten.

La Specialista tamping station

5. Door het ingeboude tamping station hoeft u niet de filterhouder buiten het toestel om aan te drukken. Dat gebeurt nu in het toestel. Hierdoor onstaat er geen troep rondom het toestel en is de aanlegdruk altijd perfect. Voor beginners en mensen die de keuken graag netjes houden is dit echt heel prettig.

6. De 2e waterpomp zorgt ervoor dat u tijdens het koffiezetten melk kunt opschuimen. Bijvoorbeeld de Greaf ES9x heeft deze functie ook. De Solis triple heat ook, maar middels een ander systeem. Echter; allebei veel duurder en beide missen de ingebouwde electronisch gestuurde koffiemolen en het tamping station. 

7. De Specialista heeft een nauwkeurig warmte management systeem maar is qua temperatuur niet makkelijk in te stellen middels een LCD schermpje met knopjes of iets dergelijks. Temperatuur is een belangrijke factor in het extractie proces en sterk bepalend voor de smaak. Een minpuntje helaas.

Delonghi EC9335 La Specialista

Niets is zo persoonlijk als een semi-automaat. Daarin is de De'longhi La Specialista geen uitzondering. Wat het verschil maakt is dat de EC9335 meer mogelijkheden en betere aftersales condities heeft dan de andere merken.

Een merk als Delonghi heeft niet snel de kans om in die leuke koffiewinkel te staan. Of in dat knusse kookwinkeltje. Delonghi is een vechtmerk, dat heb je nooit exclusief zoals bijv. een merk als Quick of Jura. Omdat Delonghi in theorie op elke straathoek en vanuit elke webwinkel-annex-tuinschuur verkocht kan worden zijn de marges te laag voor een speciaalzaak. En daarmee mist u wel ondersteuning die van belang kan zijn. 

De technische support vanuit fabriek is in principe goed: Voor de introductie zijn er al 149 verschillende reserve onderdelen verkrijgbaar voor redelijke prijzen. Er is sprake van een herprogrameerbaar besturingssysteem. Na de premiere van het toestel zal de beschikbaarheid van onderdelen en software verder toenemen. Wilt u alvast de handleiding inzien? Mail ons gerust op info@HuisTuinTiel.nl en we sturen u een pdf.

FABRIEKS OPGAVE:

  • Coffee tamper:  Ingebouwd, met drukindicator
  • Weight (Kg):13
  • Input power (W):1450
  • Auto shut-off:✓
  • Milk jug:✓
  • Heating system: 2x Thermoblock
  • 1&2 cups filters:✓
  • External dimensions (wxdxh) (mm):315x369x445
  • Maximum cup height (cm):12
  • On/off switch:Yes
  • Main Pump :19 bar 70 W ARS
  • Steam Pump : 4 bar 27 W UKLA
  • Removable drip tray:Yes
  • Removable water reservoir:Yes
  • Water Tank Capacity (l):400ml
  • Body material:Stainless steel

Geen producten gevonden die aan uw criteria voldoen.

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein