Severin Inductie melkschuimer

Beschikbaarheid: INFORMEER IN ONZE WINKEL 0344-613289
Prijs/st.: € 84,75 84.75
Prijs in andere webwinkels: € 134,50
quantity stuk(s)
Zet op wensenlijst

Beschrijving

Severin SM 3583. 

Elektrische melkopschuimers bestaan al even en er is een enorm verschil in technische kwaliteit. Mainstream is de 'gecombineerde' opschuimer: een metalen pot met daarin een warmtespiraal en een electromotor die een propellor of wieltje aandrijft. De pot is bekleed met antikleef coating. Vanuit de motor steekt een as door de bodem van de pot.

Groot probleem van dit type opschuimers is de antikleef laag die op den duur loslaat of z'n werking verliest. Het begint met een hoekje en wordt steeds erger. Op enig moment kan het verwarmingselement zijn warmte niet meer kwijt en brandt door. Tweede probleem is de doorsteek as waar suiker- en melkresten in blijven zitten. Hierdoor loopt de lagering kapot of loopt het motortje vast. Derde probleem is (melk)vocht wat via de doorsteek as in de motor loopt.

Soms zie je bij dit type een variant waarbij de motor en as aan de bovenzijde is gemonteerd. Dit zijn vaak fragiele constructies, snel defect. De 'gecombineerde' soort melkopschuimers schenkt moeilijk vanwege het hoge gewicht, het snoer, is lastig schoon te maken en mag niet in de vaatwasser.

Een ander soort is de 'gescheiden' melkopschuimer (Jura, Hostess) die bestaat uit een verwarmingsplaat met een losse melkkan. Als de kan op de plaat staat wordt middels een magneetaandrijving het opschuimwieltje aangedreven. De as ontbreekt dus en daarmee al een groot deel van de problemen. Wel zorgt de (teflon) coating vaak nog wel voor problemen. Ook als er nog vocht of melk aan de kan hangt komt dat op een hete verwarmingsplaat en brandt daar in. Dat ruikt vies en ziet er na een tijdje niet fris meer uit. De melkkan mag niet in de vaatwasser. Schenken gaat fijn door het lage gewicht van de melkkan.

SEVERIN heeft een prachtige doorontwikkeling op deze laatste soort gescheiden melkopschuimers: de 'inductieve' melkopschuimer. Met inductieve verwarming ipv een elektrisch verwarmingsplaatje. De basis wordt niet heet en beetje geknoeide melk of vocht brandt niet meer in. Enkel de melk in de kan wordt warm. Deze kan is van kaal RVS en omdat er geen as of pivot meer inzit kan deze gewoon in de vaatwasser. Net als uw gewone kookpannen lekken deze nooit.

Een Severin melkopschuimer is vele malen duurzamer dan andere merken, de middelgrote en grote modellen geven prachtig mooi microfoam. De inhoud varieert van 1 grote tot 5 normale cappuccino's tegelijk. Onderdelen zijn los verkrijgbaar (wieltje, deksel, kan). De modellen die wij verkopen zijn allemaal instelbaar qua temperatuur. Max. melktemperatuur is 65C wat bijna 70 in de praktijk is. Door de focus te leggen op dit merk kunnen we u de opschuimers gunstig aanbieden en u toch servicegericht helpen als u onverhoopt toch in de problemen komt.

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein