Delonghi EPAM 960.75.GLM

Beschikbaarheid: INFORMEER IN ONZE WINKEL 0344-613289
Prijs/st.: € 2.449,00 2449.00
quantity stuk(s)
Zet op wensenlijst
Beoordeling: 0
Artikelcode: EPAM960.75.GLM , 0132268000

Beschrijving

VERKOOP ALLEEN VIA WINKEL.  Nog niet in Nederland maar alvast een voorproefje: de eerste Premium koffie-automaat van Delonghi. De Maestosa! Een ultieme automaat op een nieuw platform, het EPAM platform.

INTRODUCTIE

Even wat duiding in de naamgeving Delonghi. In 1999 begon Delonghi met het EA-platform, daarna de EAM/ESAM-platform gevolgd door het ECAM en ETAM-platform. We noemen deze reeksen 'platforms' omdat de modellen binnen deze reeksen technisch veel van elkaar verschillen. Binnen de platforms heb je series; bijvoorbeeld de Pronto serie, of de Intensa serie. De Series binnen een Platform hebben onderling overeenkomsten op hoofdlijnen zoals frame, verwarmingselement, transportgroep. De ECAM Intensa serie heeft die overeenkomsten met de ECAM magnifica serie bijvoorbeeld.

Binnen een serie zijn er modellen. Die hebben veel overeenkomsten met elkaar. Het model Intenso ECAM 23.210 heeft dezelfde kabelboom, pomp, molen, lekbak, tank, deksels, etc als het model Intenso ECAM 23.420. Alleen electronica en bedieningspaneel zijn anders. 

Sinds 2001 wijst Kookwinkel altijd een 'standaard' koffie volautomaat aan. Een automaat die het meest 'value for money' is. In 2005 was dat voor het eerst een Delonghi, de ESAM 4000 Magnifica. Sindsdien is onze 'standaard' volautomaat onafgebroken een Delonghi, momenteel de ECAM 20.110 B Magnifica S-19. Dat zegt heel wat voor dit merk en het platform ECAM want wij zijn erg kritisch.

INNOVATIES

Anno 2019 komt daar dus het EPAM platform bij. En de eerste serie heet 'Maestosa'. De Maestosa EPAM 960.75.GLM is voorlopig het topmodel met 2 electronisch gestuurde koffiemolens. Je kunt je dus voorstellen dat er ook een Maestosa EPAM 960.55 komt met bijv. 1 koffiemolen. Of een Maestosa EPAM 960.95 die ook rechtstreeks op de waterleiding aangesloten kan worden. 

Maar de EPAM 960.75 gebruikt z'n 2 molens om bijvoorbeeld tussen een donkere 'cappuccino' melange en een lichtere espresso melange te kunnen kiezen. En daarbij past de machine dus electronisch de maalgraad van beide molens aan middels een 'koffie-stroom meting' voor de beste extractie!!  De keuze volgt door het 5 inch touchscreen aan te tippen of middels een smartphone App. Een kompleet nieuw platform met nieuwe molens, nieuwe transportlift, nieuwe verwarmingselementen, nieuwe brewgroup, nieuwe brewhead. Een vaatwasserbestendig melkopschuimsysteem met geisoleerde melk container en elektronische melkschuimdikte bewaking. Nooit meer een mislukte cappuccino!

DOELGROEP

Met ruime melk- en water- en bonen-container kan de EPAM ook 2 cappucino's tegelijk zetten en is daarmee een goede kandidaat voor (semi)professioneel gebruik binnen een zeer luxe kantoor omgeving. Een super high tech automaat, zeer complex en zal ook niet op ieders lijstje staan. Temeer omdat Delonghi bekend staat op z'n goede, gunstig geprijste machines. De huidige ECAM Prima Donna/Titanium series zijn meer dan een match voor de duurste Siemens en Jura's van dit moment. Een Delonghi 'Prima Donna class' of 'Elite' is een degelijk gebouwde machine maar minder complex dan een Siemens, Saeco Xelsis of een Jura Z8. Het resultaat van de enorme R&D inspanningen van De'Longhi. Hierdoor zijn Delonghi's goedkoper maar in alle serieuze testen worden ze beter beoordeeld. Een Maestosa EPAM vormt een keerpunt. Zij is zeker niet 'straight forward' gebouwd maar met vele magneetventielen en servomotoren een wonder van techniek. Een kentering in denkwijze; waar men tot recent de KIS methode hanteerde ('Keep It Simple') laat De'longhi nu zien waartoe het in staat is.

Zoals u begrijpt hebben wij de machine nog niet binnen, maar zijn we druk bezig met de blauwdrukken en onderdelenlijsten te bestuderen. Imiddels is het eind oktober 2019 en wij stellen de introductie van de Maestosa nog even uit totdat alles duidelijk is.  Video link HIER

SPECIFICATIES

De prijs voor de Delonghi Maestosa EPAM 960.75.GLM is nog onbekend. Onze verwachting was tussen de 2700 en 3500 euro, maar er wordt een prijs onder de 2495 genoemd. Leg ons er nog maar niet op vast. Maar hoe dan ook het is een premium koffie volautomaat met vele pluspunten:

 1. maakt 2 koffie's of cappuccino's tegelijk
 2. volledige RVS buitenmantel, deels gepolijst
 3. koffiekan functie, voor 6 koppen koffie tegelijk
 4. gebruikt 2 aparte molens voor 2 soorten koffiebonen
 5. echte schijvenmolen ipv kegelmaalwerk of speelgoed ceramische molen als bij andere merken
 6. past automatisch maalgraad aan voor perfecte extractie: grof gemalen voor lungo, fijn voor espresso.
 7. functies voor chocolade melk, warm of koud
 8. theefuncties, past temperatuur water aan voor 5 verschillende theesoorten
 9. automatische controle en aanpassing opschuimventiel om perfect melkschuim te creeren.
 10. extra zware waterpomp en geheel gebouwd op hogere werkdruk
 11. bediening middels 5 inch kleuren touchscreen of app smartphone
 12. met knopje voor 'echte' filterkoffie.
 13. zeer eenvoudig schoon te maken.
 14. betere 'value for money' dan andere premium volautomaten als Jura Z8, Giga 5, Siemens EQ9-S900
 15. makkelijker en goedkoper in onderhoud
 16. minimaal 4 jaar garantie
 17. energie zuinig
 18. Gaat elke serieuze consumenten test winnen
 19. voor 7 profielen meer dan 20 gerechten op minimaal 5 punten individueel instelbaar
 20. gratis 4 jaar technisch onderhoud

TECHNICAL DATA

 • Voltage: 220-240 V~ 50-60 Hz max. 10 A   
 • Power: 1550 W
 • Pressure: 1.9 MPa (19 bars)
 • Water tank capacity: 2.1 l
 • Size LxDxH: 290x468x405mm
 • Weight: 16.8 kg
 • Beans container capacity: 290g (x2)
 • Frequency: 2400/2483.5 MHz
 • Maximum transmission power 10 mW

 

 

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein