Delonghi EPAM 960.75.GLM

Beschikbaarheid: VERKOOP GESTOPT
Prijs/st.: € 2.449,00 2449.00
quantity stuk(s)
Zet op wensenlijst
Rating: 0
Artikelcode: EPAM960.75.GLM , 0132268000

Beschrijving

Een luxe automaat op een nieuw platform, het EPAM platform.

INTRODUCTIE

Even wat duiding in de naamgeving Delonghi. In 1999 begon Delonghi met het EA-platform, daarna de EAM/ESAM-platform gevolgd door het ECAM en ETAM-platform. We noemen deze reeksen 'platforms' omdat de modellen binnen deze reeksen technisch veel van elkaar verschillen. Binnen de platforms heb je series; bijvoorbeeld de Pronto serie, of de Intensa serie. De Series binnen een Platform hebben onderling overeenkomsten op hoofdlijnen zoals frame, verwarmingselement, transportgroep. De ECAM Intensa serie heeft die overeenkomsten met de ECAM magnifica serie bijvoorbeeld.

Binnen een serie zijn er modellen. Die hebben veel overeenkomsten met elkaar. Het model Intenso ECAM 23.210 heeft dezelfde kabelboom, pomp, molen, lekbak, tank, deksels, etc als het model Intenso ECAM 23.420. Alleen electronica en bedieningspaneel zijn anders. 

Sinds 2001 wijst Kookwinkel altijd een 'standaard' koffie volautomaat aan. Een automaat die het meest 'value for money' is. In 2005 was dat voor het eerst een Delonghi, de ESAM 4000 Magnifica. Sindsdien is onze 'standaard' volautomaat onafgebroken een Delonghi.  Dat spreekt voor dit merk en het platform ECAM want wij zijn kritisch.

INNOVATIES

Anno 2019 komt daar dus het EPAM platform bij. En de eerste serie heet 'Maestosa'. De Maestosa EPAM 960.75.GLM is voorlopig het topmodel met 2 electronisch gestuurde koffiemolens. Je kunt je dus voorstellen dat er ook een Maestosa EPAM 960.55 komt met bijv. 1 koffiemolen. Of een Maestosa EPAM 960.95 die ook rechtstreeks op de waterleiding aangesloten kan worden. 

Maar de EPAM 960.75 gebruikt z'n 2 molens om bijvoorbeeld tussen een donkere 'cappuccino' melange en een lichtere espresso melange te kunnen kiezen. Daarbij past de machine electronisch de maalgraad van beide molens aan middels een 'koffie-stroom meting' voor de beste extractie. Normaal doet de gebruiker dat met de hand.  De keuze gaat via het touchscreen of middels een smartphone App. Het nieuwe EPAM platform met nieuwe molens, nieuwe transportlift, nieuwe verwarmingselementen, nieuwe brewgroup, nieuwe brewhead. Een vaatwasserbestendig melkopschuimsysteem met geisoleerde melk container en elektronische melkschuimdikte bewaking. 

DOELGROEP

Met ruime melk- en water- en bonen-container kan de EPAM ook 2 cappucino's tegelijk zetten en is daarmee een goede kandidaat voor (semi)professioneel gebruik binnen een zeer luxe kantoor omgeving. Een high tech automaat, zeer complex en prijzig dus zal niet op ieders lijstje staan. Temeer omdat Delonghi normaal bekend staat om doeltreffende en gunstig geprijste machines. 

De Maestosa EPAM vormt hierin een keerpunt. Het toestel is zeker niet 'straight forward' gebouwd maar met vele magneetventielen en servomotoren behoorlijk complex. Het is een keerpunt in denkwijze; waar men tot recent de KIS methode hanteerde ('Keep It Simple') laat De'longhi nu een hoogtepunt in techniek zien.

Na bestudering van blauwdrukken, onderdelenlijsten en de machine uit- en in elkaar te hebben gezet stellen wij de verkoop van de Maestosa voorlopig uit.  Video link HIER

SPECIFICATIES

De prijs voor de Delonghi Maestosa EPAM 960.75.GLM is rond de 2495. Leg ons er nog maar niet op vast. Het is een premium koffie volautomaat met vele pluspunten:

 1. maakt 2 koffie's of cappuccino's tegelijk
 2. volledige RVS buitenmantel, deels gepolijst
 3. koffiekan functie, voor 6 koppen koffie tegelijk
 4. gebruikt 2 aparte molens voor 2 soorten koffiebonen
 5. echte schijvenmolen ipv kegelmaalwerk of speelgoed ceramische molen als bij andere merken
 6. past automatisch maalgraad aan voor perfecte extractie: grof gemalen voor lungo, fijn voor espresso.
 7. functies voor chocolade melk, warm of koud
 8. theefuncties, past temperatuur water aan voor 5 verschillende theesoorten
 9. automatische controle en aanpassing opschuimventiel om perfect melkschuim te creeren.
 10. extra zware waterpomp en geheel gebouwd op hogere werkdruk
 11. bediening middels 5 inch kleuren touchscreen of app smartphone
 12. met knopje voor 'echte' filterkoffie
 13. minimaal 4 jaar garantie
 14. energie zuinig in vergelijk meeste professionele machines
 15. voor 7 profielen meer dan 20 gerechten op minimaal 5 punten individueel instelbaar
 16. gratis 4 jaar technisch onderhoud

Maar er zijn ook een aantal nieuwe, niet-gebruikelijke attentie punten. Voor aankoop moet u zich daarover goed laten informeren en het vergelijk met andere systemen maken.

TECHNICAL DATA

 • Voltage: 220-240 V~ 50-60 Hz max. 10 A   
 • Power: 1550 W
 • Pressure: 1.9 MPa (19 bars)
 • Water tank capacity: 2.1 l
 • Size LxDxH: 290x468x405mm
 • Weight: 16.8 kg
 • Beans container capacity: 290g (x2)
 • Frequency: 2400/2483.5 MHz
 • Maximum transmission power 10 mW

 

 

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein