Delonghi EPAM 960.75.GLM

Beschikbaarheid: INFORMEER IN ONZE WINKEL 0344-613289
Prijs/st.: € 2.449,00 2449.00
quantity stuk(s)
Zet op wensenlijst
Beoordeling: 0
Artikelcode: EPAM960.75.GLM , 0132268000

Beschrijving

VERKOOP ALLEEN VIA WINKEL.  Nog niet in Nederland maar alvast een voorproefje: de eerste echte Premium koffie-automaat van Delonghi. De Maestosa! Een ultieme automaat op een nieuw platform, het EPAM platform.

Even wat duiding in de naamgeving Delonghi. In 1999 begon Delonghi met het EA-platform, daarna de EAM/ESAM-platform. We noemen deze reeksen 'platforms' omdat verschillende platforms technisch veel van elkaar verschillen. Binnen de platforms heb je series; bijvoorbeeld de Pronto serie, of de Intenso serie. De Series binnen een Platform hebben onderling overeenkomsten op hoofdlijnen zoals frame, verwarmingselement, transportgroep. De ECAM Intenso serie heeft die overeenkomsten met de ECAM magnifica serie bijvoorbeeld.

Binnen een Serie zijn er de Modellen. Die hebben veel overeenkomsten met elkaar. De Intenso ECAM 23.210 heeft dezelfde kabelboom, pomp, molen, lekbak, tank, deksels, etc als de Intenso ECAM 23.420. Alleen electronica en bedieningspaneel zijn anders. 

Sinds 2001 wijst Kookwinkel altijd een 'standaard' koffie volautomaat aan. Een automaat die het meest 'value for money' is. In 2005 was dat voor het eerst een Delonghi, de ESAM 4000 Magnifica. Sindsdien is onze 'standaard' volautomaat onafgebroken een Delonghi, momenteel de ECAM 20.110 B Magnifica S-19. Dat zegt heel wat voor dit merk want wij zijn erg kritisch.

In 2009 kwam een revolutionair nieuw platform naar voren: het ECAM-platform. Met dit platform heeft Delonghi de wereldmarkt voor automaten veroverd. Er zij ontelbaar veel ECAM 22.110, 23.450 en soortgelijk verkocht. Het platform ECAM kent wel 10 series en 100+ modellen. De ECAM Magnifica S is wel de bekendste Delonghi ooit.

Het nieuwere platform ETAM kwam in 2013 door het enorme succes van de ECAM niet goed van de grond. Er zijn maar 2 ETAM series, de Authentica en de Prima donna XS. De modellen zijn op de vingers van een hand te tellen.

Anno 2019 komt daar dus de EPAM platform bij. En de eerste serie heet 'Maestosa'. De Maestosa EPAM 960.75.GLM is voorlopig het topmodel met 2 electronisch gestuurde koffiemolens. Je kunt je dus voorstellen dat er ook een Maestosa EPAM 960.55 komt met bijv. 1 koffiemolen. Of een Maestosa EPAM 960.95 die ook rechtstreeks op de waterleiding aangesloten kan worden. 

Maar de huidige EPAM 960.75 gebruikt z'n 2 molens om bijvoorbeeld tussen een donkere 'cappuccino' melange en een lichtere espresso melange te kunnen kiezen. En daarbij past de machine dus electronisch de maalgraad van beide molens aan middels een 'koffie-stroom meting' voor de beste extractie!!  De keuze volgt door het 5 inch touchscreen aan te tippen of middels een smartphone App. Een kompleet nieuw platform met nieuwe molens, nieuwe transportlift, nieuwe verwarmingselementen, nieuwe brewgroup, nieuwe brewhead. Een vaatwasserbestendig melkopschuimsysteem met geisoleerde melk container en elektronische melkschuimdikte bewaking. Nooit meer een mislukte cappuccino!

Met ruime melk- en water- en bonen-container kan de EPAM ook 2 cappucino's tegelijk zetten en is daarmee een goede kandidaat voor (semi)professioneel gebruik binnen een zeer luxe kantoor omgeving. Een super high tech automaat, zeer complex en zal ook niet op ieders lijstje staan. Temeer niet omdat Delonghi bekend staat op z'n goede, redelijk geprijste machines. De huidige ECAM Prima Donna serie zijn meer dan een match voor de duurste Siemens en Jura's op dit moment. Een Delonghi 'Prima Donna class' of 'Elite' is een degelijke maar iets eenvoudiger gebouwde machine dan een Siemens, Saeco Xelsis of een Jura Z8 waardoor ze goedkoper zijn maar in alle serieuze testen wel beter worden beoordeeld. Een Maestosa EPAM is echter niet eenvoudig maar met vele magneetventielen en servomotoren een wonder van techniek. Een kentering in de gebruikelijke filosofie van De'longhi die duidelijk de KIS methode hanteerde ('Keep It Simple').

Zoals u begrijpt hebben wij de machine nog niet binnen, maar zijn we druk bezig met de blauwdrukken en onderdelenlijsten te bestuderen. Het wordt iets héél, héél speciaals, dat beloven we u! Video link HIER

De prijs voor de Delonghi Maestosa EPAM 960.75.GLM is nog onbekend. Onze verwachting was tussen de 2700 en 3500 euro, maar anno feb 2019 wordt een prijs onder de 2450 genoemd. Leg ons er nog maar niet op vast. Maar hoe dan ook het is de ultieme koffie volautomaat met vele pluspunten:

 1. maakt 2 cappuccino's tegelijk
 2. volledige RVS buitenmantel, deels gepolijst
 3. koffiekan functie, voor 6 koppen koffie tegelijk
 4. gebruikt 2 aparte molens voor 2 soorten koffiebonen
 5. past automatisch maalgraad aan voor perfecte extractie: grof gemalen voor lungo, fijn voor espresso.
 6. functies voor chocolade melk, warm of koud.
 7. automatische controle en aanpassing opschuimventiel om perfect melkschuim te creeren.
 8. extra zware waterpomp en geheel gebouwd op hogere werkdruk
 9. bediening middels 5 inch kleuren touchscreen of app.
 10. met knopje voor 'echte' filterkoffie.
 11. zeer eenvoudig schoon te maken.
 12. betere 'value for money' dan andere premium volautomaten als Jura Giga 5, Siemens EQ9-S700+
 13. makkelijker en goedkoper in onderhoud
 14. minimaal 4 jaar garantie
 15. energie zuinig
 16. Gaat elke serieuze consumenten test winnen.

 

 

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein