DeLonghi EC9335 La Specialista. Het créme de la créme van De'Longhi.

Delonghi EC9335 La Specialista

Delonghi stond voor een aantal belangrijke uitdagingen. Waaraan moet een halfautomaat voldoen in een tijd dat volautomaten snel verbeteren? En hoe zorg je ervoor dat beginnende gebruikers veel plezier van hun espressomachine krijgen?

Het antwoord was La Specialista EC9335. De modernste en stevigste kleine halfautomaat van dit moment. Dat is nogal wat want de de markt voor compacte half automaten zit behoorlijk vol. In Nederland timmert Solis flink aan de weg, samen met Quick, Ascaso en FrancisFrancis. Een buitenbeentje is bijv. Greaf. Qua vormentaal heeft Delonghi goed gekeken naar de Solis Barista, maar daar duidelijk een eigen twist aan gegeven. Qua techniek zijn er belangrijke verschillen met Quick en Solis:

 1. zware pomp 70W ipv 48W
 2. Ceme 3-weg kleppen ipv Olab 3-weg kleppen
 3. in eigen huis ontwikkelde HR verwarmingselementen van RVS
 4. electronisch gestuurde molen (sensor voor maalgraad, toerental, amperage)
 5. ingebouwd tamping station met drukcontrole (middel hefboom aandrukken koffie tot lamp brandt)
 6. 2 waterpompen ipv 1

1. De zwaardere pomp zorgt voor een hogere gemiddelde werkdruk (steilere druk curve) en daardoor een diepere, complexere koffiesmaak.

2. De Olab kleppen trein van oa. de Solis Barista is niet erg solide. Deze gaan door trillingen kapot. Ceme kleppen zijn beter en bovendien 'generiek'. Ze worden veel toegepast en zijn hierdoor vrij goedkoop en betrouwbaar.

3. Dit geldt ook voor de verwarmingselementen. Deze zijn ontwikkeld voor de zwaarste volautomaten, waar er jaarlijks miljoenen van gemaakt worden. Hierdoor is La Specialista zeer thermostabiel, energiezuinig en warmt supersnel op. De verwarmingselementen zijn elk voorzien van meerdere sensoren, om een maximale thermo-stabiliteit te waarborgen. Dit zorgt ervoor dat de koffie-extractie' van begin tot eind bij exact dezelfde temperatuur verloopt. Dat voorkomt het 'verzuren' en bitter worden van de koffie.La Specialista molen

4. Een heel bijzondere molen die middels meerdere sensoren zijn data verstuurd naar de PCB. Hieruit wordt de juiste 'draai-tijd' en 'aanlegdruk' berekend. De gebruiker duwt daarna op de handel tot de juiste aanlegdruk bereikt is. Zo krijgt u altijd een perfect kopje koffie.

La Specialista tamping station

5. Door het ingeboude tamping station hoeft u niet de filterhouder buiten het toestel om aan te drukken. Dat gebeurt nu in het toestel. Hierdoor onstaat er geen troep rondom het toestel en is de aanlegdruk altijd perfect. Voor beginners en mensen die de keuken graag netjes houden is dit echt heel prettig.

6. De 2e waterpomp zorgt ervoor dat u tijdens het koffiezetten melk kunt opschuimen. Bijvoorbeeld de Greaf ES9x heeft deze functie ook. De Solis triple heat ook, maar middels een ander systeem. Echter; allebei veel duurder en beide missen de ingebouwde electronisch gestuurde koffiemolen en het tamping station. 

Delonghi EC9335 La Specialista

Niets is zo persoonlijk als een semi-automaat. Dat is voor de Delonghi La Specialista geen uitzondering. Wat het verschil maakt is dat de EC9335 meer mogelijkheden en betere aftersales condities heeft dan de andere merken. Wij doen het onderhoud en reparatie werk aan de door ons verkochte machines, gesteund door De'Longhi NL. Dat zorgt voor lagere onderhoudskosten en langere levenduur. 

Jammer genoeg krijgt een merk als Delonghi niet snel de kans om in die leuke koffiewinkel te staan. Of in dat knusse kookwinkeltje. Delonghi is een vechtmerk, dat heb je nooit exclusief zoals bijv. een merk als Quick of Jura. Omdat Delonghi in theorie op elke straathoek en vanuit elke webwinkel-annex-tuinschuur verkocht kan worden zijn de marges te laag voor een speciaalzaak. Maar een uitgekristaliseerd massa product als de Delonghi met de juiste technische ondersteuning (die van ons dus) is zeker een betere keuze dan een bla-bla merk. 

De technische support vanuit fabriek is goed: Voor de introductie zijn er al 149 verschillende reserve onderdelen verkrijgbaar voor redelijke prijzen. Er is sprake van een herprogrameerbaar besturingssysteem. Na de premiere van het toestel zal de beschikbaarheid van onderdelen en software verder toenemen. Wilt u alvast de handleiding inzien? Mail ons gerust op info@HuisTuinTiel.nl en we sturen u een pdf.

Specificaties:

  • Coffee tamper:  Ingebouwd, met drukindicator
  • Weight (Kg):13
  • Input power (W):1450
  • Auto shut-off:✓
  • Milk jug:✓
  • Heating system: 2x Thermoblock
  • 1&2 cups filters:✓
  • External dimensions (wxdxh) (mm):315x369x445
  • Maximum cup height (cm):12
  • On/off switch:Yes
  • Main Pump :19 bar 70 W ARS
  • Steam Pump : 4 bar 27 W UKLA
  • Removable drip tray:Yes
  • Removable water reservoir:Yes
  • Water Tank Capacity (l):400ml
  • Body material:Stainless steel

Geen producten gevonden die aan uw criteria voldoen.

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein