DeLonghi EC9335 La Specialista. Het créme de la créme van De'Longhi.

Delonghi EC9335 La Specialista

Delonghi stond voor een aantal belangrijke uitdagingen. Waaraan moet een halfautomaat voldoen in een tijd dat volautomaten snel verbeteren? En hoe zorg je ervoor dat beginnende gebruikers veel plezier van hun espressomachine krijgen?

Het antwoord was La Specialista EC9335. De modernste en stevigste kleine halfautomaat van dit moment. Dat is nogal wat want de de markt voor compacte half automaten zit behoorlijk vol. In Nederland timmert Solis flink aan de weg, samen met Quick, Ascaso en FrancisFrancis. Een buitenbeentje is bijv. Greaf. Qua vormentaal heeft Delonghi goed gekeken naar de Solis Barista, maar daar duidelijk een eigen twist aan gegeven. Qua techniek zijn er belangrijke verschillen met Quick en Solis:

 1. zware pomp 70W ipv 48W
 2. Ceme 3-weg kleppen ipv Olab 3-weg kleppen
 3. in eigen huis ontwikkelde HR verwarmingselementen van RVS
 4. electronisch gestuurde molen (sensor voor maalgraad, toerental, amperage)
 5. ingebouwd tamping station met drukcontrole (middel hefboom aandrukken koffie tot lamp brandt)
 6. 2 waterpompen ipv 1

1. De zwaardere pomp zorgt voor een hogere gemiddelde werkdruk (steilere druk curve) en daardoor een diepere, complexere koffiesmaak.

2. De Olab kleppen trein van de Solis Barista is niet erg solide. Deze gaan door trillingen kapot. Ceme kleppen zijn beter en bovendien 'generiek'. Ze worden veel toegepast en zijn hierdoor vrij goedkoop.

3. Dit geldt ook voor de verwarmingselementen. Deze zijn ontwikkeld voor de zwaarste volautomaten, waar er jaarlijks miljoenen van gemaakt worden. Hierdoor is La Specialista zeer thermostabiel, energiezuinig en warmt binnen enkele minuten op. Temperatuur stabiliteit zorgt ervoor dat de koffie-extractie' van begin tot eind bij exact dezelfde temperatuur verloopt. Dat voorkomt het 'verzuren' en bitter worden van de koffie.La Specialista molen

4. Een heel bijzondere molen die zijn data verstuurd naar de PCB. Hieruit wordt de 'aanlegdruk' berekend. De gebruiker duwt op de handel tot de juiste aanlegdruk bereikt is. Zo krijgt u een perfect kopje koffie.

La Specialista tamping station

5. Door het ingeboude tamping station hoeft u niet de filterhouder buiten het toestel om aan te drukken. Dat gebeurt nu in het toestel. Hierdoor onstaat er geen troep rondom het toestel en is de aanlegdruk altijd perfect. Voor beginners en mensen die de keuken graag netjes houden is dit echt heel prettig.

6. De 2e waterpomp zorgt ervoor dat u tijdens het koffiezetten melk kunt opschuimen. Bijvoorbeeld de Greaf ES9x heeft deze functie ook. De Solis triple heat ook, maar middels een ander systeem. Echter; allebei veel duurder en beide missen de ingebouwde electronisch gestuurde koffiemolen en het tamping station. 

Delonghi EC9335 La Specialista

Wat een persoonlijk ding is dat de Delonghi La Specialista er speelser uitziet. Het toestel heeft veel meer mogelijkheden en betere aftersales condities dan de andere merken. Wij doe verder het onderhoud en reparatie werk aan de door ons verkochte machines. Dat zorgt voor lagere onderhoudskosten en langere levenduur. 

Jammer genoeg krijgt een merk als Delonghi nooit de kans om in dat leuke koffiewinkel te staan. Of in dat knusse kookwinkeltje. Delonghi is een vechtmerk, dat heb je nooit exclusief als bijv. een merk als Quick of Jura. Omdat Delonghi in theorie op elke straathoek en vanuit elke webwinkel-annex-tuinschuur verkocht kan worden zijn de marges te laag voor een kleine speciaalzaak. Maar een uitgekristaliseerd massa product als de Delonghi La Specialista met de juiste technische ondersteuning (die van ons dus) is zeker een betere keuze dan een bla-bla merk. 

De technische support is ongekend hoog: Voor de introductie zijn er al 149 verschillende reserve onderdelen verkrijgbaar voor redelijke prijzen. Dat zal na de premiere van het toestel verder toenemen. Wilt u alvast de handleiding inzien? Mail ons gerust op info@HuisTuinTiel.nl en we sturen u een pdf.

Specificaties:

  • Coffee tamper:  Ingebouwd, met drukindicator
  • Weight (Kg):13
  • Input power (W):1450
  • Auto shut-off:✓
  • Milk jug:✓
  • Heating system: 2x Thermoblock
  • 1&2 cups filters:✓
  • External dimensions (wxdxh) (mm):315x369x445
  • Maximum cup height (cm):12
  • On/off switch:Yes
  • Main Pump :19 bar 70 W ARS
  • Steam Pump : 4 bar 27 W UKLA
  • Removable drip tray:Yes
  • Removable water reservoir:Yes
  • Water Tank Capacity (l):400ml
  • Body material:Stainless steel

Geen producten gevonden die aan uw criteria voldoen.

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein